Prípravy Bielej vrany 2011 sú už v plnom prúde

Od začiatku roka intenzívne pracujeme na odovzdávaní ocenenia Biela Vrana 2011. Je pre nás veľmi dôležité, aby ďalší vzácni ľudia v našej spoločnosti zažili poďakovanie a podporu, nielen odmietanie a problémy.

Na jar sme zaktualizovali štatút Bielej Vrany. Ocenenie má za sebou tri úspešné ročníky a cítili sme, že potrebujeme jasnejšie zadefinovať viacero pravidiel a procesov, na ktoré sme v začiatkoch nemysleli.

V letných mesiacoch sme zhromaždili niekoľko desiatok tipov na inšpiratívnych ľudí, ktorí sú vo svojich komunitách bielymi vranami. Nominácie sú skompletizované a porota už má všetky podklady na to, aby mohla tento týždeň vybrať tohtoročných laureátov/laureáta. Sme zvedaví...

Teší nás, že Biele Vrany 2011 budú opäť vyberať osobnosti spoločenského, kultúrneho a akademického života. Pozvanie prijali publicista a spisovateľ Martin Milan Šimečka, dvaja minuloroční laureáti (Ján Mičovský a Marek Božík ), novinár Juraj Kušnierik, historik Ivan Kamenec, kazateľ Daniel Pastirčák a podpredseda českého Ústavného súdu Pavel Holländer.

Tím Bielej Vrany